Skip to content

Tjänster

Takläggning

Plåttak

När vi lägger plåttak, väljer vi plåt från ledande aktörer som lindab och Plannja. Det finns en uppsjö av olika modeller av plåttak, och oavsett om du skall lägga tak på ladugården eller boningshuset, är det smaken som bestämmer.

Betongtak

Den betongpanna vi lägger mest är Moniers Protector 2.0 En klassisk betongpanna i rena, klara färger och med en glansig yta. Jönåker Protector har en unik ytbehandling som gör att taket ser nytt ut längre och att färgen håller upp till 30 % längre än på betongpannor med vanlig ytbehandling. Jönåker Protectors hårda yta gör taket mindre känsligt för smuts. Pannan är genomfärgad och finns i flertalet färger.

Tegeltak

Vittinge är ett klassiskt svenskt taktegel med unik färg och ytstruktur som produceras i Sveriges enda kvarvarande taktegelbruk. Vittinge passar ypperligt för renovering eller nybyggnation i traditionell stil och är ett taktegel med mycket lång livslängd som bara blir vackrare med åren.
Den klassiska Vittinge-profilen är idag mer populär än någonsin. Kanske för att den är traditionell och på samma gång trendig. Traditionen sträcker sig tillbaka många hundra år; enkupigt och tvåkupigt tegel kom till Skandinavien redan under medeltiden. Trendig, eller hållbarhets-trendig, för att den är helt naturlig i sin sammansättning, och att leran som den tillverkas av tas från åkrarna kring trakten runt fabriken i Vittinge. Sedan 2006 drivs också den stora ugnen, som bränner takteglet i närmare 1000 grader, med gas istället för olja.